Giv dig selv en gave

Hvor mange timer skal jeg afsætte til dette forløb?
Jeg oplever jævnligt, at kunder starter et coaching forløb med ét mål, og ikke så langt inde i forløbet finder de ud af, at det de troede var det centrale, pludselig har mistet noget af betydningen, og det er noget helt andet, de vil have fokus på. Om du kan nå det på få eller mange timer afhænger af om det er en enkelt og afgrænset udfordring, eller om det er lidt flere facetter på.

Det er også en vigtig faktor, at du går helhjertet ind i arbejdet, og løser de opgaver og øvelser jeg stiller dig.

Hvad der end sker, og hvor lang tid det må tage, så er det meget vigtigt at holde for øje, at det er en gave til dig selv. At du får skabt synlighed om nogle forhindringer, destruktive mønstre og blokeringer, som lægger dig hindringer i vejen mod at ændre på det, der er vigtigt for dig.

Varighed på samtale

En samtale varer som udgangspunkt en time, men der kan være emner du synes kræver længere tid. Du har derfor muligheden for at bestille en længere samtale når du booker tid.

Har du købt et klippekort kan du vælge at bruge to klip af gangen, eller opdele et klip i 2, så du får 1½ time pr. gang. Klippene opdeles kun i halve timer.

Første samtale

Denne samtale bruger vi til at afklare, hvad dit mål med det videre forløb skal være. Herudover taler vi om de praktiske rammer for samtalerne, både mens vi er sammen og det skal ske mellem samtalerne.

Det er også i den første samtale jeg vil sikre, at det, der er årsagen til at du har ringet til mig, også egner sig til et coaching forløb. Dvs. sikre, at det ikke er en sag for en læge eller psykolog. Dette er for både din og min skyld, så vi er sikre på du får den bedst mulige vejledning og hjælp.

Arbejdshandskerne skal også bruges mellem samtalerne

Vejen frem til dit mål med samtalerne kommer stille og roligt efterhånden som vi kommer rundt om det, der er en forhindring for dig. Det kan for nogen opleves som frustrerende, at svarene ikke dukker op med det samme. Hvis løsningen er ligetil, så havde du ikke brug for mig. Så en af de svære øvelser er at have tålmodighed. Især tålmodighed med dig selv.

For at opnå den optimale proces beder jeg dig om at lave nogle opgaver fra gang til gang. Det kan være noget du skal tænke over, noget du skal skrive, noget du skal tegne eller noget helt fjerde. Det kommer helt an på dig, din udfordring, og det der virker for dig.

Efterfølgende samtaler

Når vi har skabt et overblik over målet i første samtale, skal vi i de efterfølgende samtaler undersøge de forhindringer, udfordringer, gamle handlemønstre og forudsætninger du har. Vi øger indsigten om dig, for dig.

Derefter begynder vi med forandringen, hvor vi arbejder med problemløsning, afprøver nye handlemønstre og tester nye færdigheder. Det er i denne fase opgaverne spiller en stor rolle.

Coaching hjælper dig til at være ærlig over for dig selv, være tro mod dig selv og dine værdier.

Efter samtalerne

Nu skulle du gerne have en værktøjskasse med forskellige konkrete værktøjer, der kan hjælpe dig fremadrettet, hvis du kan mærke du er ved at falde i gamle mønstre igen.